on Wednesday June 28, 2023

Climate Tech Evenementen om Klimaatoplossingen te Versnellen – Deel 1

In de afgelopen 2 maanden bezocht duurzaam marketingbureau Orange Bird 3 internationale climate tech evenementen. We delen graag onze indrukken zodat drukbezette of onderbezette Chief Marketing Officers en Heads of Marketing van climate tech bedrijven de meest relevante evenementen voor hun zakelijke situatie kunnen kiezen.

HackSummit in Lausanne

Dit is een niet te missen evenement voor bedrijven die zich bezighouden met de toekomst van de voedselindustrie en willen netwerken en fondsen werven. We zouden geen relevanter en boeiender evenement kunnen noemen.

We voelden dat het evenement echte realiteitsveranderaars bijeenbracht, dus “HackSummit” is een treffende naam. Zo kon je bijvoorbeeld tijdens de lunch genieten van smakelijke hamburgers met bacon gemaakt van paddenstoelen en tegelijkertijd praten met bedrijven die eiwitten produceren uit CO2! Meerdere sprekers bereidden enkele buitengewone gerechten op het podium. Veel deelnemers waren afkomstig van bedrijven die werken aan het kweken van vlees en vis uit cellen, dus het was goed voor te stellen hoe “onze kleinkinderen ons wellicht vreselijke mensen zullen vinden vanwege ons gebruik van dierlijke voedingsmiddelen” (dit was een voorspelling tijdens de “Climate Tech Crystal Ball” sessie).

HackSummit in Lausanne, Switzerland slide 1
HackSummit in Lausanne, Switzerland slide 2
HackSummit in Lausanne, Switzerland slide 3
HackSummit in Lausanne, Switzerland slide 4

Het is het vermelden waard dat de HackSummit sessies bevatte die werden geleid door de Senior Reporter en de Editor van Sifted (ondersteund door de Financial Times, bericht dit platform over climate tech nieuws). Hier is een samenvatting van succesvolle richtlijnen om in Sifted te worden opgenomen.

We waren ook enthousiast over hoe de organisatoren verschillende ideeĆ«n van hergebruik hebben toegepast. Voor concrete voorbeelden kun je onze LinkedIn-post bekijken. Het gaf ons het gevoel dat we samen een betere wereld kunnen maken, in plaats van onze mooie groene thuis in gevaar te brengen. šŸ€

Bekijk evenement-updates en tickets op https://www.hacksummit.co/.

EcoSummit in Berlijn

De EcoSummit in Berlijn heeft ook een eigen karakter, doordrenkt met een boeddhistisch-geĆÆnspireerd thema dat tot uiting kwam in het interieur, de muziek en het eten. De schilderachtige locatie aan de rivier de Spree, met een drijvend boothterras (waar we absoluut van genoten!), droeg bij aan de aantrekkingskracht van het evenement en creĆ«erde een ontspannen sfeer. Ondanks de relaxte sfeer waren de deelnemers formeel gekleed en leek het erop dat ze kwamen om serieuze zakelijke deals te sluiten.

EcoSummit in Berlin, Germany slide 1
EcoSummit in Berlin, Germany slide 2

De kernsectoren vertegenwoordigd door de deelnemers:

 • Schone energie
 • Energie-efficiĆ«ntie
 • Decarbonisatie
 • Smart home

Als jouw bedrijf werkt in een van deze branches en op zoek is naar financiering, hoef je niet verder te zoeken. Kijk gewoon naar de lijst van sponsors. Waar vind je een betere lijst van zulke belangrijke investeerders die specifiek geĆÆnteresseerd zijn in deze sectoren?

Tijdens dit tweedaagse evenement is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen en contact te leggen met nieuwe mensen. De EcoSummit maakt geen gebruik van een evenementen-app, dus je kunt van tevoren meetings plannen via LinkedIn. Houd er wel rekening mee dat sommige deelnemers privƩprofielen hebben en LinkedIn het aantal verbindingsverzoeken en Inmails beperkt. Als alternatief kun je open zijn en actief communiceren met anderen tijdens het evenement zelf. De actieve betrokkenheid lijkt nog een reden voor de informele en gezellige sfeer ter plaatse.

De volgende editie is gepland voor 4-5 juni 2024. Kijk voor updates en tickets op https://ecosummit.net/berlin.

GreenTech Festival in Berlijn

Helaas viel het GreenTech Festival 2023 samen met de EcoSummit. Daarom besloten we om een discovery ticket te kopen voor de laatste dag van het GreenTech Festival, om de tentoonstelling te verkennen. Afgaand op de exposanten, zijn de belangrijkste onderwerpen van het evenement:

 • Schoon vervoer
 • Schoon water
 • Smart city
 • Klimaatoplossingen

We vonden het een inspirerend evenement dat de kans bood om contact te leggen met grotere spelers in de genoemde sectoren. Bijvoorbeeld, deelnemers hadden de mogelijkheid om vertegenwoordigers van GROHE, Lufthansa, Audi, Skoda en Duitse openbaar vervoerbedrijven te ontmoeten die werkten aan slimme stads- en mobiliteitsoplossingen voor de toekomst. De lijst van sprekers op de conferentie omvatte Duitse ministers, de CSO van Google, de CEO van Deutsche Bahn en andere invloedrijke figuren.

Persoonlijk waren we blij met onze ontmoeting met het bedrijf South Pole. We kregen zo een beter begrip van hun software voor klimaatoplossingen. Daarnaast raakten we enthousiast over een smart city oplossing die niet alleen ten goede komt aan mensen, maar ook het welzijn van ecosystemen bevordert:

GreenTech Festival in Berlin, Germany slide 1
GreenTech Festival in Berlin, Germany slide 2
GreenTech Festival in Berlin, Germany slide 3

Ā 

Dit soort bushokjes:

 • Gebruiken geupcycled hout voor banken
 • Hebben een complex luchtzuiveringssysteem
 • Dienen jaarrond als habitat en voedselbron voor insecten
 • Helpen de omgeving afkoelen tijdens heet weer
 • Hebben intelligente, on demand verlichting in het wachtgebied
 • Zetten zonlicht om in elektriciteit voor de e-link dienstregeling of verlichting

Andere voorbeelden van klimaatoplossingen waar we van onder de indruk waren zijn smart verkoelende textielproducten en verpakkingen gemaakt van bijenwas:

GreenTech Festival in Berlin, Germany slide 1
GreenTech Festival in Berlin, Germany slide 2
GreenTech Festival in Berlin, Germany slide 3

Samengevat, dit is een geweldig evenement om invloedrijke contacten te leggen en inzicht te krijgen in belangrijke trends binnen de genoemde sectoren. Het is mogelijk niet het meest geschikte evenement om fondsen te werven.

Expert Climate Tech Marketing

We zien het als een goed probleem als je moet kiezen uit tal van climate tech evenementen. Gezien de kritische aard van de klimaatcrisis en de existentiĆ«le dreiging ervan – hoe meer van dergelijke evenementen, hoe beter. Zowel de organisatoren als de deelnemers van deze evenementen belichamen een opmerkelijke combinatie van ondernemersgeest, innovatie en een diepgaand begrip van de klimaatramp waar we mee worden geconfronteerd.

Als ervaren marketingbureau voor klimaattechnologie helpen we dit soort bedrijven graag om hun boodschap te verspreiden. We zorgen ervoor dat hun klimaatoplossingen veel bekendheid krijgen en overal worden gebruikt.

Ben je je aan het voorbereiden op een climate tech conferentie of evenement? Misschien wil je hulp met:

 • list item 1 Onderzoek Een shortlist maken van die evenementen waar je het maximum aantal mensen van je doelgroep zal treffen
 • list item 1 Contact Ontmoetingen plannen met relevante deelnemers en media zodat je contact legt met de juiste mensen en zo je kansen maximaliseert
 • list item 1 Design Een opvallende stand kiezen, opvallend materiaal en flyers ontwerpen, en originele freebies voorstellen
 • list item 1 Coƶrdinatie Alle logistieke zaken met de organisatoren, drukkerij, enzovoort regelen
 • list item 1 Vertegenwoordiging Voorbereiden van heldere presentaties voor de deelnemers en overtuigende speeches voor je sprekers
 • Boek gerust een video call om de details te bespreken!

  GO!
Previous postNext post
 
Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments