on Friday August 18, 2023

Climate Tech Evenementen om Klimaatoplossingen te Versnellen – Deel 2

In dit deel van onze serie over climate tech evenementen verzamelden we de beste evenementen in Europa in de laatste maanden van 2023.

(Mocht je het gemist hebben, hier is onze vorige post met onze impressies van de afgelopen HackSummit in Lausanne; EcoSummit in Berlijn; en het GreenTech Festival in Berlijn.)

Vertegenwoordig je een climate tech bedrijf en wil je je netwerk vernieuwen, investeerders aantrekken of op de hoogte blijven van de nieuwste trends in jouw sector? Lees dan vooral verder. Als je andere interessante evenementen tegenkomt, laat dan een comment achter.👍

En als je van plan bent om te gaan, laat het ons weten! We kunnen je helpen met op maat gemaakte marketingdiensten voor je standpresentatie en -opstelling, materialen om te presenteren of uit te delen, en professionele media outreach en lead nurturing.

Regenerative Agriculture and Food Systems Summit Europe

Regenerative Agriculture and Food Systems Summit Europe

 

 • Wanneer: 6-7 september 2023
 • Waar: Amsterdam, Nederland
 • Branches: Voedselsystemen en landbouw
 • Doelmarkt: Start-ups, ondernemingen
 • Prijs: 299 – 2499 EUR

Het Regenerative Agriculture and Food Systems Summit Europe kan bogen op een indrukwekkende line-up van zowel grote als kleine partners in voedselsystemen in heel Europa en wereldwijd, waaronder bekende namen in de industrie zoals Cargill, Nestlé, Accenture en EIT Food.

Dit evenement is ideaal voor kleinere voedselbedrijven die pilotprojecten willen opschalen en grote ondernemingen die op zoek zijn naar strategieën om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. De thema’s zijn natuurpositieve strategieën die zich richten op koolstof, watergebruik en het bevorderen van biodiversiteit, evenals hoe je de kracht en financiering van traditionele banken kunt benutten om regeneratieve landbouw te ondersteunen, in plaats van conventionele methoden.

Impact Festival

Impact Festival

 

 • Wanneer: 14-15 september 2023
 • Waar: Frankfurt, Duitsland
 • Branches: Mobiliteit en steden, financiën, voedselsystemen, circulaire economie, energie, water en vervuiling.
 • Doelmarkt: GreenTech start-ups en mkb-bedrijven met duurzame oplossingen OF corporate sustainability/transformation managers die op zoek zijn naar de nieuwste groene oplossingen voor hun bedrijf.
 • Prijs: 49 – 599 EUR

Dit festival is een bijeenkomst van “de grootste B2B-gemeenschap in Europa voor duurzame innovatie”. Het biedt een uitgelezen kans om contact te leggen met een select netwerk van impactinvesteerders op ESG-gebied.

Paneldiscussies zullen zowel in het Duits als in het Engels worden gehouden. Ze behandelen relevante onderwerpen zoals hoe toegang te krijgen tot private en publieke financiering voor start-ups en bedrijven, het zakelijke landschap in Duitsland, vereenvoudiging van ESG-data-aggregatie, prijsstelling van koolstof en het meten van impact. Ook zijn er het hele jaar kleinere neven-evenementen, webinars en lezingen, om de geest van ‘open uitwisseling en samenwerking voor duurzame innovatie’ voort te zetten.

De organisator van het Impact Festival is Neosfer, de innovatieafdeling van Commerzbank. Neosfer investeert in vroege B2B start-ups en nieuwe duurzame technologieën, wat een geweldige kans kan zijn voor jouw bedrijf.

Sifted Summit

Sifted Summit

 

Dit evenement is een uitgelezen kans voor Europese start-ups, ongeacht de sector. Ze hanteren zelf de imponerende titel ”The home of startup Europe”.

Van alle evenementen in deze lijst lijkt de Sifted Summit op basis van de website het meest trendy evenement. De Summit omvat twee dagen met meer dan 200 sprekers die met Sifted-journalisten de nieuwste prangende vragen over durfkapitaal en financieringsuitdagingen, trends in de start-upwereld, AI, en meer bespreken.

Bij elke Summit zijn er kansen voor netwerken en exposure, en dit evenement vormt geen uitzondering. Er zijn speciale meetup sessies voor start-ups en investeerders, evenals office hours voor vrouwelijke oprichters die advies, connecties en investeringsmogelijkheden bieden. En wat betreft zakelijke media-aandacht, zal ook het redactieteam van Sifted rondlopen op zoek naar de nieuwste technologieën en meest veelbelovende start-ups.

Met een breed scala aan grote bedrijven en kleinere partners uit verschillende branches lijkt het Sifted Summit inderdaad een uitstekende kans om in contact te komen met andere vooruitstrevende en innovatieve start-ups.

The Business Booster by EIT InnoEnergy (TBB)

The Business Booster by EIT InnoEnergy (TBB)

 

 • Wanneer: 18-19 oktober 2023
 • Waar: Amsterdam
 • Branche: Duurzame energie
 • Doelmarkt: B2B start-ups en bedrijven
 • Prijs: 500-700 EUR

Dit tweedaagse internationale netwerkevenement is een geweldige kans voor elk bedrijf dat zich bezighoudt met duurzame energie. The Business Booster is een evenement dat plaatsvindt in verschillende Europese steden, dit jaar in Amsterdam. Het thema is ‘De nieuwe groene economie: balans tussen winst en doel’. Het gesprek gaat over veel verschillende nieuwe energietechnologieën en onderwerpen, zoals fusie-energie en schone energie in de Europese samenleving. Op TBB worden meer dan 150 innovaties getoond. Dus, ben je ondernemer of zakelijk leider en wil je innovatieve technologie laten zien, contact leggen met andere bedrijven in het veld, en praten met experts, wetenschappers, opinieleiders, investeerders en anderen, dan is dit hét evenement voor jou.

Sustainable Brands Madrid

Sustainable Brands Madrid

 

Sustainable Brands is een netwerk van leden, is aanwezig in 14 verschillende landen en gaat ‘voorop op het gebied van duurzaamheid, voor merken en bedrijven die duurzaamheid en innovatie in hun bedrijfsmodellen willen integreren’.

Sustainable Brands Madrid is de Europese hub voor Sustainable Brands, en het evenement deze herfst heeft veel grote merken die geweldige duurzame stappen zetten. Onder de uitgelichte presentatoren en panelleden bevinden zich sectorleiders zoals Beyond Meat, Ben & Jerry’s, Lush Cosmetics, B Corp en meer.

Het evenement wil helpen bij het aanmoedigen en ondersteunen van nieuwe impactmerken die ontstaan als “reactie op de eco-sociale crisis, samen met bewuste burgers en de veranderingen in financiële markten richting ESG en impactinvesteringen”.

Het programma van dit jaar omvat een reeks algemene sessies, ronde tafelgesprekken en een ontwerpatelier gehost door Future/io, het European Institute for Exponential Technologies and Desirable Futures. De agenda van het evenement bevat interessante onderwerpen waarmee merken in alle sectoren te maken krijgen, zoals het tegengaan van greenwashing, het verbeteren van value chains en het meten van impact. Als je op zoek bent naar een evenement dat dieper ingaat op de gedachten van enkele van de grootste bedrijven die serieus hun duurzaamheidspraktijken onder de loep nemen, is dit evenement een must om bij te wonen.

Cleantech Forum Europe

Cleantech Forum Europe

 

Dit forum heeft als doel om het start-ups en bedrijven gemakkelijk te maken om te praten met investeerders en contact te leggen met grote internationale bedrijven binnen het duurzame innovatie- en cleantech-ecosysteem van Europa, en zelfs wereldwijd, zodat wereldwijde bedrijven partnerschappen kunnen verkennen met Europese bedrijven. Veel van de bedrijven die in de Cleantech 50 to Watch van 2023 zullen staan (die in oktober wordt uitgebracht), zullen aanwezig zijn.

Onderwerpen die behandeld zullen worden, omvatten belangrijke trends in cleantech, essentiële en zeldzame grondstoffen die nodig zijn voor de koolstofarme economie, durfkapitaal en opschaling, groen staal, AI in cleantech, circulariteit in verpakkingen, energieopslag, kernfusie en groene waterstof.

Al met al zal het Cleantech Forum Europe “drie dagen vol inzicht, kansen, netwerken en kennis zijn, allemaal onderdeel van de grotere Tallinn Greentech Week“. Dus als je aanwezig bent, krijg je misschien wel twee evenementen voor de prijs van één!

Nationaal Sustainability Congres 2023

Nationaal Sustainability Congres 2023

 

 • Wanneer: 23 november 2023
 • Waar: ‘s-Hertogenbosch, Nederland
 • Branches: Duurzame bedrijven, beleidsvorming, duurzaam beleggen
 • Doelmarkt: Duurzame ondernemers, CEO’s; CSR en CSR-managers; Marketing en branding, public affairs; HR-managers; impact-investeerders
 • Prijs: 75 – 395 EUR (excl. btw)

Dit Nederlandse evenement bestaat al 22 jaar en mag zichzelf “de langst bestaande duurzaamheidsconferentie ter wereld” noemen. Het heeft zichzelf gevestigd als een essentieel ontmoetingspunt voor mensen in het duurzaamheidsveld in Nederland. Dus, als je een ondernemer of CEO in Nederland bent, zou dit een uitstekende gelegenheid zijn om in contact te komen met beleidsmakers, onderzoekers, impact-investeerders, evenals professionals die werken op het gebied van MVO, marketing en branding, public affairs en HR.

Het evenement zal zich richten op de overgang van duurzaamheidsambitie naar actie en zal onderwerpen behandelen zoals corporate sustainability in private equity en welzijn op de werkplek. Meer onderwerpen voor paneldiscussies worden binnenkort bekendgemaakt, dus zorg ervoor dat je hun website raadpleegt voor meer details!

Expert Climate Tech Marketing

We zien het als een goed probleem als je moet kiezen uit tal van climate tech evenementen. Gezien de kritische aard van de klimaatcrisis en de existentiële dreiging ervan – hoe meer van dergelijke evenementen, hoe beter. Zowel de organisatoren als de deelnemers van deze evenementen belichamen een opmerkelijke combinatie van ondernemersgeest, innovatie en een diepgaand begrip van de klimaatramp waar we mee worden geconfronteerd.

Als ervaren marketingbureau voor klimaattechnologie helpen we dit soort bedrijven graag om hun boodschap te verspreiden. We zorgen ervoor dat hun klimaatoplossingen veel bekendheid krijgen en overal worden gebruikt.

Ben je je aan het voorbereiden op een climate tech conferentie of evenement? Misschien wil je hulp met:

 • list item 1 Onderzoek Een shortlist maken van die evenementen waar je het maximum aantal mensen van je doelgroep zal treffen
 • list item 2 Contact Ontmoetingen plannen met relevante deelnemers en media zodat je contact legt met de juiste mensen en zo je kansen maximaliseert
 • list item 3 Design Een opvallende stand kiezen, opvallend materiaal en flyers ontwerpen, en originele freebies voorstellen
 • list item 4 Coördinatie Alle logistieke zaken met de organisatoren, drukkerij, enzovoort regelen
 • list item 5 Vertegenwoordiging Voorbereiden van heldere presentaties voor de deelnemers en overtuigende speeches voor je sprekers
 • Boek gerust een video call om de details te bespreken!

  GO!
Previous postNext post
 
Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments