on Monday September 12, 2022

Duurzame Marketing Successen, H1 2022 Editie

Cleantech content marketing, duurzame branding, erkenning van marketingbureaus en meer. Hier zijn enkele van de duurzame marketing prestaties waar we trots op zijn in H1 2022:

Cleantech content marketing en branding successen

We verfijnen onze content marketing pen. We schreven diverse artikelen over klimaatgerelateerde en cleantech onderwerpen.

Check het artikel dat Orange Bird onlangs hielp schrijven voor SurfCleaner: “An Overview of European Carbon Taxes and Their Impact on Emissions”. Orange Birds content marketing diensten en hulp bij het vinden van relevante directories droegen bij aan een meer dan verviervoudiging van het aantal high quality backlinks voor SurfCleaner in het afgelopen jaar.

Voor Climeon schreven we een reeks content die goede feedback ontving van het interne en het externe publiek. De content bestaat o.a. uit een White Paper: What Is HeatPower?, een persbericht en een technisch artikel over warmteterugwinning. Orange Bird bedacht ook een naam voor het nieuwe product van Climeon (HeatPower 300 Marine), met omgekeerde toepasbaarheid voor de bestaande productlijn.

Content Marketing Examples Screenshots | Orange Bird

Begin 2022 breidde Orange Bird de meertalige marketingdiensten uit met Duitstalige copywriting, dankzij Ibis en Buzzard, de native-Duitssprekenden in onze zwerm. Orange Bird kan native-speaker content creëren in Brits-Engels, Amerikaans-Engels, Nederlands, Wit-Russisch, en nu ook Duits voor onze klanten van over de hele wereld.

Lees meer over de Content Marketing Diensten van Orange Bird

Website en marketing automatisering successen voor duurzame klanten

In korte tijd slaagde Orange Bird erin de website van onze klant CanvasLogic concurrerender te maken en nieuwe functies, nieuwe pagina’s, QR-codes, interactieve modellen en andere coole snufjes te introduceren. Dankzij zorgvuldige planning en hergebruik van bestaande content en functionaliteit bespaarden we voor de klant veel tijd en budget, zonder dat dit ten koste ging van het resultaat. In H1 2022 implementeerden we ook meertalige functionaliteit op de website van Climeon, waarmee onze klant zijn wereldwijde bereik kon uitbreiden.

Orange Bird implementeerde Hubspot marketing automatisering voor friendlyway om de lead capture en follow-up processen te stroomlijnen. Friendlyway is erg blij met de nieuwe inzichtelijkheid van hun leads en de verbeterde consistentie, snelheid en professionaliteit van de lead follow-up.

We houden de health score van de websites en de advertentiecampagnes van onze klanten strak in het oog. We zorgen voor een uitstekende score door het verbeteren van meta, titels en paginasnelheid, optimalisatie van biedingen en keywords, en het allerbelangrijkste: met gecoördineerd teamwork.

Pagespeed relults image

Bewezen datagestuurde SEM-resultaten voor onze klanten

We zijn trots op de souplesse van ons team om snel te werken en zo een optimaal resultaat voor onze klanten te bereiken. Orange Bird overtrof de LinkedIn benchmarks voor CTR (click through rate) met meer dan 2x en CPC (cost per click) met 4x. Dit deden we door zorgvuldige targeting om de meest relevante doelgroepen te vinden en door voortdurend nieuwe creatives te A/B-testen. 

De nieuwe LinkedIn-campagnes die Orange Bird in de eerste helft van 2022 voor friendlyway lanceerden, overtroffen LinkedIn’s eigen benchmarks voor CTR en CPC. De kosten per klik voor een advertentiegroep daalden zelfs van €6,05 naar €1,41.

  • LinkedIn CTR benchmark is 0.2 – 0.35 vs, Orange Bird’s CTR voor friendlyway 0.78 
  • LinkedIn CPC benchmark is 8 euro vs. Orange Bird’s CPC voor friendlyway 2-3 Euro  

Voor meer inzichten en tips voor jouw toekomstige LinkedIn leadgeneratie campagnes, zie onze recente case study over leadgeneratie voor onze cleantech klant Grown Bio.

Cascade Drives, een bedrijf dat door Orange Bird wordt ondersteund met social media content voor LinkedIn, breidde van januari tot april 2022 hun volgers organisch uit met 28%.

Ook herlanceerden we een Facebook leadgeneratie campagne voor Volksuniversiteit Amsterdam, waarbij we nieuwe abonnees verzamelden voor de nieuwsbrief. Voor een relatief klein budget haalden we +200 abonnees binnen voor 1,60 euro per lead.

Erkenning als marketingbureau van formaat

Orange Bird werd toegelaten als profiel op AgencyVista.com en CreativePool.com. Op beide sites worden bedrijven alleen geaccepteerd als uit de aanvraagprocedure blijkt dat ze deskundig zijn in hun branche en goed werk leveren.

Het vergroten van het klantenbestand van Orange Bird in de Amerika’s en Europa bij bedrijven met een klimaatoplossing

In het eerste halfjaar van 2022 groeide het klantenbestand van Orange Bird in het westen dankzij de kans om de marketingactiviteiten te ondersteunen van Native, een Public Benefit Company uit Vermont (VS), en van een Zuid-Amerikaanse non-profitorganisatie die zich richt op het behoud van wetlands en herbebossing. Ook haalden we een nieuwe klant binnen die uitbreidt naar de EU-markt en duurzaamheid wil omarmen en onderwijzen aan tieners.

We zijn blij dat de klanten gelukkig zijn met ons werk! Zie het commentaar onder ons bericht dat begint met “We zijn erg trots en bevoorrecht om marketingdiensten te leveren aan SurfCleaner…” emoji

comments image

 

Op het vervolg van 2022! Bruisend van optimisme en wilskracht bewegen wij richting 2023. Onze focus is erop gericht ons deel te doen om onze planeet en samenleving te helen. Samen willen we ervoor zorgen dat onze kinderen en hun kinderen het stokje kunnen overnemen en ook hun race kunnen lopen op deze prachtige aardbol. Lees over onze duurzaamheidslessen van H1 2022.

Wil je praten over jouw duurzame marketingdoelen voor 2022-23?

Wij zijn een en al oor! Laat een bericht achter en laat weten hoe we jou kunnen helpen met jouw marketing- en duurzame doelen!

Previous postNext post
 
Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments