on Wednesday May 22, 2024

Inzichten van Adapt Your World 2024 voor Climate Tech en NatureTech

“Bescherm het Klimaat, Versterk de Economie: Doen wat Telt”

Deze kort maar krachtige boodschap sierde op 25 april de billboards in heel München en resoneerde met de bezoekers van Adapt Your World 2024 — de eerste conferentie voor innovatie en ondernemerschap gericht op het creëren van een klimaatbestendige wereld. 100% gefocust op het helpen oplossen van de klimaatcrisis, namen wij als climatech marketingbureau enthousiast deel aan de conferentie. We delen graag onze inzichten en indrukken!

Afb: een billboard met de tekst - Bescherm het Klimaat, Versterk de Economie: Doen wat Telt, zoals te zien in de straten van München.

Afb: een billboard met de tekst – Bescherm het Klimaat, Versterk de Economie: Doen wat Telt, zoals te zien in de straten van München.

Economische Voordelen van Natuurbehoud

De urgentie van deze pakkende boodschap kan niet genoeg benadrukt worden. Meer mensen moeten beseffen dat de vernietiging van de natuur tot een grotere economische neergang zal leiden dan de financiële crisis van 2008 of de COVID-19 pandemie, zoals te lezen in The Guardian.

De financiële gevolgen zijn enorm. Richard Youngman, CEO van de Cleantech Group, volgt de gerelateerde trends al sinds 2002. Hij waarschuwt dat voor elk land 3-5% van het BBP per jaar op het spel staat. Annika Zawadzki, Managing Director en Partner bij Boston Consulting Group (BCG), schat de jaarlijkse kosten van nietsdoen voor bedrijven op 8-15% van de EBITDA.

Het was bemoedigend om bij Adapt Your World 2024 pragmatische stemmen te horen van verschillende durfkapitaal bedrijven die niet alleen de economische verliezen erkennen van een snelle achteruitgang van de natuurlijke wereld, maar ook de enorme kansen benadrukken voor degenen die investeren in klimaatoplossingen en natuurherstel.

De conferentie was een verademing. Het bood hoop dat we nog de juiste koers kunnen kiezen: het evenement toonde aan dat mensen met beslissingsbevoegdheid en financiële middelen zowel het probleem beginnen in te zien als de logica van investeren in oplossingen.

Startup-oprichters presenteerden indrukwekkende technologieën die de natuur beschermen en stedelijke omgevingen veerkrachtiger maken. Dit klonk door in de opmerkingen van de investeerders en benadrukte de aanzienlijke zakelijke kansen die zij voorzien. NatureTech-bedrijven zoals VIDA, OroraTech, AMPERIAL Technologies, Dryad Networks, RedLines, Arctic Reflections, Alganize, and Hula Earth toonden hun innovatieve oplossingen.

Expert Duurzaam Ondernemen Tina Teucher boeide het publiek met haar inspirerende presentatie en liet praktische voorbeelden zien van hoe mensen samen al grote milieuproblemen hebben opgelost.

Expert duurzaam ondernemen Tina Teucher tijdens Adapt Your World 24

Afb: Expert duurzaam ondernemen Tina Teucher tijdens Adapt Your World 24


De indrukwekkende line-up van sprekers en de professionaliteit maakten het moeilijk te geloven dat Ulrich Seitz en zijn team het evenement in slechts drie maanden organiseerden.

Voor een meer persoonlijke kijk op Adapt Your World 2024, lees ons LinkedIn-artikel, waar onze oprichter Alena Kuz haar indrukken en hoogtepunten deelt, zoals een geleide groepsmeditatie en thuiskomen in een land dat Koningsdag viert 👑🇳🇱 

Een Rol voor Climate Tech Marketing

Adapt Your World 2024 liet zien welk enorm potentieel we hebben om echt een verschil te maken. Het beschermen van het klimaat en het versterken van de economie sluiten elkaar niet uit – ze zijn juist met elkaar verbonden. Een visie die ons als climate tech marketeers nauw aan het hart ligt.

Als je je kunt vinden in deze boodschap en wilt verkennen hoe we samen kunnen werken om jouw klimaatoplossing te vermarkten, neem dan contact met ons op 🌿

We hebben talloze climate tech bedrijven met professionele en effectieve marketing geholpen hun impact te vergroten. Laten we bespreken hoe deze expertise in climate tech marketing jouw bedrijf kan helpen 👋

Previous post
 
Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments