on Friday January 15, 2021

Orange Bird Agency 2020: een Terugblik

Bij Orange Bird zijn we klaar om 2021 te veroveren. Laten we met een terugblik afscheid nemen van 2020, voor we ons vizier richten op de toekomst. Bekijk wie er in het team is gekomen, welke marketingdiensten we aan onze klanten hebben geleverd en hoe we als Orange Birds trouw zijn gebleven aan onze gedeelde waarden.

Het zijn vogels van enerlei veren

ā€“ gezegde.

De zwerm blijft groeien. Onze vogels vlogen vanover de hele wereld aan en zijn Engels-, Nederlands- en Russischtalig met uiteenlopende marketingvaardigheden, gebonden door een gezamenlijk doel: een duurzame toekomst.

Team members and their areas of expertise at Orange Bird sustainable marketing agency

Maak hier kennis met het hele team en hun uiteenlopende skills.

Orange Birds leverden waarde

De definitie van chaos: 2020. Te midden van alle onzekerheden bleven de Orange Birds veerkrachtig en gefocust op de gezamenlijke doelstelling: het leveren van waarde. We danken onze klanten die ervoor kozen ons te vergezellen op deze reis:

 

Met elk bedrijf bewandelden we een uniek marketing-pad, de routekaart werd gevormd door de behoeften en doelen van onze klanten. Hier is een overzicht van de diensten die wij in 2020 leverden:

Diagram met digitale marketingdiensten van Orange Bird Agency aan cleantech- en greentech bedrijven in 2020.

Samen ontwierpen de Orange Birds voor elk bedrijf een individuele aanpak: van een enkele dienst tot een volledig pakket marketingtools. We lichten een paar uit.

Branding

Een bedrijf zonder brandingstrategie lijkt op het jaar 2020: klanten weten nooit wat ze ervan kunnen verwachten. Orange Bird hielp bedrijven miscommunicatie te voorkomen en een persoonlijke band met het publiek op te bouwen. Zo kreeg Grown.bio, een biotechnologiebedrijf dat voorheen bekend stond als krown.bio, een nieuwe naam, een nieuw logo en een vernieuwde merkidentiteit: alles een afspiegeling van hun originele manier om natuurlijke, biologisch afbreekbare verpakkings- en interieurproducten te creƫren.

Visitekaartje voor Grown.bio - biotechnologiebedrijf dat hoogwaardige en natuurlijke producten maakt die veilig en duurzaam zijn.

PR, Content Marketing

Wij bij Orange Bird zijn al overtuigd van de vindingrijkheid en visie van onze klanten. Ideeƫn gedijen echter alleen als de boodschap het juiste publiek bereikt: of dat nu een potentiƫle investeerder, klant of werknemer is. Terwijl onze klanten zich concentreerden op het perfectioneren van hun product, traden wij op als hun woordvoerders. Zie hoe Orange Bird hielp de boodschap op een slimme en effectieve manier te verspreiden.

  • Elemental Water Makers ontwierp een manier om zeewater op duurzame wijze te ontzilten. Orange Bird hielp hen professionele erkenning te krijgen via de media. We schreven artikelen over hun schone technologie, beschreven als “off-grid solutionā€ en ā€œone of 1000 solutions to protect the environmentā€, de artikelen verschenen in het tijdschrift Water Quality Products en op de website van de Solar Impulse Foundation.

  • iFarm bewees dat een moderne boer de stad of zelfs zijn huis niet hoeft te verlaten. Smart indoor boerderijen zijn energie- en kostenefficiĆ«nt: Orange Bird hielp deze boodschap te verspreiden. We creĆ«erden overtuigende boodschappen voor potentiĆ«le investeerders en klanten van iFarm met nieuwe blog posts en optimalisatie van de website content. Onlangs werd iFarm opgenomen in de Impact Index als veelbelovend bedrijf, haalde het 4 miljoen dollar aan investeringen binnen, belandde het in de TOP500 FoodTech startups in de wereld en werd het uitgeroepen tot de Hottest AgTech/FoodTech Startup in Europa door Europas Awards 2020.

  • 2020 wees ons erop dat veiligheid een prioriteit is. CoralTeam vertaalde dit naar de bedrijfsvoering: zij zorgen voor de veiligheid van Salesforce-gegevens met Security Auditor. Om hen te helpen het juiste publiek te bereiken, schrijft Orange Bird artikelen en materialen over het product en de Salesforce-consultancydiensten.

Research

Terwijl iedereen in 2020 naarstig op zoek was naar het licht aan het einde van de tunnel, zorgt Intelar ervoor dat dit licht energiezuinig is. Wij ondersteunden Intelar bij hun doel en hielpen hen nieuwe markten te vinden voor Energy Performance Contracting in Europa en Aziƫ. Een ander schoon technologiebedrijf dat profiteerde van de onderzoeksexpertise van Orange Bird is SurfCleaner. Wij brachten de meest veelbelovende mediakanalen voor hun doelgroepen in kaart en hielpen bij het uitgeven en verspreiden van impactvolle persberichten.

Lead generation

Trouw aan de Agile-methodologie houdt Orange Bird altijd de focus op de eindgebruiker. Eerst analyseren we een bedrijf om een beeld te schetsen van de gebruiker en om de customer journey helder te maken. Vervolgens maken we gerichte boodschappen op de website, social media en in advertenties. Deze aanpak heeft ons nooit in de steek gelaten: zo hadden we de eerste 15 euro van het advertentiebudget voor Grown.bio nog niet uitgegeven, toen de campagne al een manager bij Dior als nieuwe lead opleverde. Dit werd gevolgd door een gemiddelde cost per lead van rond de 25 euro.

 

Voorbeeld van leadgeneratie. Linkedin advertentiecampagnes voor op duurzaamheid gerichte bedrijven Grown.bio en Deko Eko.

Website Support

De pandemie maande ons om pas op de plaats te maken: maar niet als het gaat om internet! Website snelheid is nu een van de belangrijkste criteria voor het evalueren van de prestaties van een website en het bepalen van hun plaats in zoekmachines zoals Google. In 2020 hielpen we SurfCleaner de Google-score voor website snelheid te verzesvoudigen, en de bounce rate voor mobiele gebruikers van 66,38% naar 37,32% te doen dalen!

Mix van marketing diensten

Sommige bedrijven, zoals Targetprocess, maakten op meerdere fronten gebruik van onze marketing expertise: sociale media, public relations, event marketing, lead generation, analistenrelaties. Zelfs in tijden van social distancing hielp Orange Bird het bedrijf rechtstreeks in contact te komen met potentiĆ«le partners en klanten. We organiseerden een virtuele standĀ met een uitgebreid programma met diverse sessies tijdens Global SAFe Summits. Terwijl wij druk bezig waren met de uitdagingen op het digitale marketing front, veroverde Targetprocess een plek als een van de drie wereldwijde leiders in het 2020 Gartner Magic Quadrant.

 

Een van de vele diensten die Orange Bird aan Targetprocess levert is content marketing: landingspagina's, blog posts en video case studies.

2020 was voor veel bedrijven de aanzet om opnieuw naar hun strategieƫn te kijken. Orange Bird gaf advies aan bedrijven die hun eerste stappen richting duurzame marketing zetten. Onze oprichter Alena Kuzniatsova deelde haar expertise met het Network for Business Sustainability en de Getting in the Loop Podcast: bekijk hoe je een duurzame marketeer wordt, en hoe je je bedrijf helpt hoger op de circulariteits-ladder te komen.

ā€œHet is de verbeelding van een vogel, niet zijn vleugels, die bepaalt hoe hoog hij kan vliegen.ā€

ā€• Matshona Dhliwayo

Nu we 2020 een gepast afscheid hebben gegeven, zijn we klaar om het nieuwe jaar in te vliegen: met een groter team, vooruitstrevende klanten en een passie voor innovatie. De Orange Birds staan open voor nieuwe creatieve uitdagingen en staan te trappelen om ook voor jouw bedrijf een uniek marketingtraject samen te stellen. Laten we samen onze vleugels uitslaan: neem contact met ons op en bereid jouw bedrijf voor op een schone, duurzame toekomst.

Previous postNext post
 
Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments